Apă Canal 2000 SA Piteşti îşi ameninţă, mai nou, abonaţii cu restricţionarea furnizării apei

Loading

 Ca şi cum nu ar fi suficientă lipsa totală a apei în ultima perioadă în comuna Poiana Lacului, sau calitatea execrabilă a apei, care numai potabilă nu este, Apă Canal 2000 SA îşi ameninţă abonaţii cu restricţionarea furnizării apei.

 Iată comunicatul de presă al celor care nu prea dă apă la Poiana Lacului:

„Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă beneficiarilor săi că, în perioadele de secetă prelungită, orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte dintre consumatorii branşaţi la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă. În ultimele zile, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie, transport şi distribuţie a apei potabile. Cu toate acestea, în anumite zone din aria de operare, au apărut disfunctionalităţi în asigurarea continuă a apei potabile pentru care nu există soluţii tehnice de rezolvare imediată. Ca urmare, pentru a evita avariile repetate datorate creşterii presiunii în reţeaua de distribuţie, precum şi furnizarea restricţionată a apei potabile, rugăm consumatorii să nu utilizeze în exces apa potabilă pentru a nu priva alţi beneficiari de minimul necesar util fiecarei gospodării. În situaţia reducerii drastice a debitelor surselor de apa în caz de secetă, distribuţia apei se va face după un program propus de operator (sublinierea noastră – n.r.) şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, program ce va fi adus la cunoştință utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate, potrivit Regulamentului consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş. Având în vedere situaţia hidrometeorologică existentă în această perioadă, recomandăm fiecărui consumator o utilizare raţională a apei potabile disponibile pentru a evita prejudicierea alimentării cu apă potabilă a unui număr semnificativ de consumatori”, mai spun domnii de la Apă Canal

 E foarte posibil să revenim la„epoca Ceauşescu”, numai că, pe cartelă se furnizau benzina şi alimentele de bază, apa potabilă era la liber, nu după un „program aprobat”, cică, tocmai de Consiliul Local al localităţii Poiana Lacului.