Oglinda MCV: Am rămas ultima ţară din UE cu justiţia monitorizată la Bruxelles

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, sustine o conferinta de persa la sediul ministerului, in Bucuresti, joi, 31 ianuarie 2020.

Loading

 România s-a decuplat astfel oficial de Bulgaria, care a scăpat de MCV încă din 2019… în acest an am rămas singura țară din UE cu un regim special de verificare la capitolul Justiție. Din păcate, angajamentele luate de România au rămas la stadiul de promisiuni și angajamente.

 România a promis multe pe când președintele Iohannis și liberalii se luptau din opoziție cu regimul Dragnea, dar au făcut foarte puține după ce au ajuns la putere. Să zicem că guvernul Orban are o mică scuză: Parlamentul a fost, până în decembrie 2020, sub controlul PSD.

 Dar guvernul Cîțu nu mai are nicio justificare. De jumătate de an, coaliția coaliția PNL-USR PLUS – UDMR dispune de majoritate în Parlament și totuși reformele bat pasul pe loc.

 Comisia încurajează politicos autoritățile, salută unele progrese, bune intenții și cei câțiva pași făcuți în direcția reformelor, dar constată că în realitate n-a fost nimic dus până la capăt. Puteţi citi mai multe aici.

 Puteţi lectura integral textul respectiv (merită osteneala, zicem noi) accesând acest link de pe g4media.ro.