Trache şi Dandanache, pardon, Dumitrache au decis taxa pentru pază – 40 lei pe an pentru fiecare gospodărie din Poiana Lacului

Loading

 Ieri, 20 decembrie 2021, în cadrul şedinţei Consiliului Local al Primăriei din Poiana Lacului, Primarul în funcţie, d-nul Ion DUMITRACHE şi ai săi consilieri PNL dar şi cu cei de la PSD conduşi cu dibăcie de domnul consilier Mihai Trache, au decis ca familiile din Poiana Lacului să plătească o taxă de 40 lei pe an pentru serviciul de pază din cadrul primăriei, serviciu în cadrul căreia sunt angajate 7 persoane ca să facă ce? să numere muştele (maşinile) care zboară (circulă) prin localitatea Poiana Lacului. Motivul încă nu îl ştim, dar din declaraţia domnului primar făcută în timpul şedinţei, numerele de înmatriculare ale maşinilor sunt foarte importante. Dumnealui trebuie să ştie cu exactitate tot ce mişună prin Poiana Lacului.

 În fine, ieri, la punctul 2 de pe ordinea de zi a fost supus un proiect al primarului prin care se solicita ca taxa de pază să fie de 40 lei pe an pentru fiecare gospodărie din localitate. Mai jos aveţi un printscreen cu textul propus, numai că consilierul local Cristian Marius NICULA a depus un amendament prin care solicita ca taxa să fie de 10 lei pe an (aveţi şi acest document mai jos). În cadrul discuţiilor pe această temă, domnul „avocat” al primarului, Mihăiţă TRACHE, omul de la PSD, şi-ar fi dorit să nu existe deloc taxa de pază dar în schimb solicită un sistem integrag de supraveghere video (costuri de peste 2 miliarde vechi la implementare si apoi costuri lunare cam cât costă acum cei 7 angajaţi care facă pază pe raza comunei).

 Pentru a nu băga lumea în ceaţă aşa cum face domnul care păstoreşte comuna, adică domnul primar Dumitrache, cu consilierii din alianţa locală formată din PNL şi PSD, voi încerca să fac ceva calcule: 7 salariaţi (pază) x 7 salarii minime (2.550 lei) = 17.850 lei pe lună x 12 luni = 214.200 lei, adică peste 2 miliarde lei vechi, asta în cazul în care paznicii au salariul minim pe economie.

 Cum Poiana Lacului are peste 6.500 de locuitori, putem estima că sunt aproximativ 1.500 de gospădării pe raza localităţii x 40 lei = 60.000 lei, deci 600 milioane vechi se strâng din taxa pentru pază, restul venind de la primărie pentru a asigura salariile celor angajaţi să facă pază. Greu şi cu aritmetica asta când mă gândesc la afirmaţia domnului Dandanache, pardon, Dumitrache, când a afirmat că Corpul de Control o să se sesizeze daccă se va vota amendamentul domnului consilier Nicula şi că cei care vor vota amendamentul prin care taxa să fie redusă de la 40 lei la 10 lei, consilierii vor fi nevoiţi să plătească din propriul buzunar. Bună ameninţare domnule primar, deci consilierii PNL şi PSD s-au conformat şi au votat 40 lei nu 10 lei pe an. BUN, dar aici avem o mare problemă, tot domnul primar a solicitat să se voteze proiectul fără amendament şi apoi să se voteze şi amendamentul. Clar aici avem o încălcare a legii, iar dacă aş fi în locul domnului Nicula aş merge în instanţă pe contencios administrativ pentru că aşa nu se mai poate, adică să votezi mai întâi proiectul şi apoi amendamentul. L-aş întreba pe Dumitrache, pe Trache, pe secretarul comunei, ce ar fi făcut daca după adoptarea proiectului în forma iniţială, s-ar fi votat şi amendamentul, ar fi băgat iar la vot proiectul cu amendamentul votat?

 BĂ EŞTI PROST? BĂ EŞTI NEBUN? / La’S Fierbinţi

 Mai jos aveţi fotografii şi video de la şedinţa cu pricina.


AICI PUTEŢI VEDEA ŞI ASCULTA