Circ şi ton ridicat în şedinţa ordinară a Consiliului Local Poiana Lacului

Loading

 Ieri, 22 iulie 2021, începând cu ora 17:00, în sala de consiliu din primăria Poiana Lacului, a avut loc o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Local, o şedinţă la care am asistat mai mult la un circ politic ieftin, zgomotos şi fără o finalizare în avantajul cetăţeanului de rând. În continuare voi încerca să punctez câteva aspecte legate de „buna desfăşurare” a şedinţei:

  1. Ca de fiecare dată, sedinţa a început cu citirea Procesului Verbal încheiat în urma şedinţei de data trecută. Timp pierdut, mult timp, când mă gândesc că suntem în era digitală iar acel PV ar fi trebuit să fie trimis electronic către consilieri cu 3 zile mai înainte iar la şedinţă să aibă loc doar discuţii şi aprobarea Procesului Verbal. Se pare că se doreşte ca şedinţa să se lungească pe chestii nesemnificative iar dezbaterea proiectelor să fie pe repede înainte.
  2. Preşedintele de şedinţă mai mult ţipa căutând să se impună pe un ton ridicat decât să conducă dezbaterea într-un mod civilizat. Ca să înţelegeţi mai bine, domnul Preşedinte de fapt ţipa doar la consilieri, nu şi la primarul care a venit mai târziu. Ba mai mult, i s-a adresat unui cetăţean al comunei Poiana Lacului care dorea să participe la şedinţă intr-un mod nu tocmai respectuos pentru calitatea de consilier local votat tocmai de cetăţeni (de la minutul 53:14)
  3. Primarul Ion DUMITRACHE a venit cu întârziere (la minutul 40:00 şi a plecat la minutul 53:04, cu 10 secunde înainte a intra în sală Preşedintele Asociaţia Club Sportiv Poiana Lacului – şi-au predat ştafeta chiar la uşă) şi nu a stat decât 13 minute, timp în care a căutat să se impună ca şi cum consiliul ar fi pe persoană fizică, nu ales de către popor. Recomandăm a se asculta intervenţiile „patronului”. Tonul folosit de domnia sa a fost ca şi cum ar fi transmis mesajul: aici eu sunt şeful, voi trebuie să faceţi ce vă spun eu, nu cum gândiţi voi, şi se pare că majoritatea consilierilor ascultă orbeşte…….oare până când?
  4. Proiectele propuse au fost puţine, dar fără consistenţă în discuţii. Oare de ce? Vă spunem noi, consilierii trebuie să aprobe proiectele iniţiate de către primar, fără să clintească!!! Păi domnilor consilieri, aţi primit votul de încredere al cetăţenilor pentru a aproba proiecte bune, viabile pentru comunitate, nu doar pentru a face jocul unora. Ce ne-a atras atenţia a fost un proiect pentru iluminat public care a mai fost votat şi anul trecut când s-au cheltuit 4000 euro degeaba pentru că nu a fost implementat şi se pare că şi anul acesta se doreşte acelaşi lucru şi culmea, fără un buget alocat aşa cum a fost anul trecut!!!

 Una peste alta, eu cred că şedinţa de ieri a fost o „REUŞITĂ”, în adevăratul sens negativ al cuvântului, iar acest consiliu în loc să facă proiecte bune pentru comunitate se învârte în jurul „cozii” primarului în funcţie de peste 20 de ani care nu a reuşit nici măcar să rezolve problema cu apa potabilă, dar nici cu podul de la intrarea în localitate, pod care este distrus din 2014. Şi apropo, că tot veni vorba de pod, domnul Traian Paparete a participat la şedinţă pentru a discuta despre vizita pe care o face o delegaţie de la Asociaţia Civică #activAG Piteşti la Craiova, pentru a discuta despre soluţionarea cât mai urgentă a situaţiei cu podul încă inexistent! Chiar dacă a cerut domnului preşedinte de şedinţă, ca la ultimul punct de pe ordinea de zi, Diverse, să poată lua cuvântul, acest lucru nu a fost posibil. De ce? întrebaţi pe domnul care a condus şedinţa. Chiar dacă aşa au stat lucrurile, delegaţia asociaţiei tot o să facă deplasarea la Craiova, chiar dacă şi-ar fi dorit să aibă şi un alt reprezentant din cadrul primăriei Poiana Lacului (se pare că oficierea căsătoriilor civile sunt mai importante pentru domnul primar decât problemele comunităţii – Ion Dumitrache ar fi putut solicita ca şedinţa să înceapa la ora 16 sau să fi fost miercuri!!!!)