Poiana Lacului şi alte 49 de primării din Argeș vor primi bani pentru cadastru gratuit

Loading

 Mai multe localităţi din Argeș și-au exprimat intenția de a începe sau continua lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, prin noua etapă de finanțare acordată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

 Lucrările sunt gratuite pentru toţi cetățenii din Poiana Lacului și sunt finanțate prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară.

 Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Argeș a încheiat contract de finanțare cu Primăria din Poiana Lacului dar şi cu alte 49 de primării din judeţ.

 În anul 2021, fiecare localitate poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Contractele de finanțare au o durată de 18 luni.

 La nivelul județului Argeș, vor primi suma maximă cerută, adică 160.000 lei, următoarele localități: Albeștii de Argeș, Albeștii de Muscel, Băbana, Bălilești, Bârla, Beleți-Negrești, Bogați, Brăduleț, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Călinești, Câmpulung, Căteasca, Cetățeni, Ciomăgești, Corbi, Corbeni, Drăganu, Hârsești, Mălureni, Mihăești, Mioveni, Morărești, Mozăceni, Mușătești, Negrași, Poiana Lacului, Poienarii de Argeș, Poienarii de Muscel, Popești, Priboieni, Râca, Rătești, Rociu, Săpata, Slobozia, Stâlpeni, Ștefan cel Mare, Stolnici, Ștefănești, Teiu, Topoloveni, Valea Iașului și Vedea. Iată ce sume au cerut și vor primi și celelalte localități: Aninoasa-22.000, Cocu-142.000, Curtea de Argeș- 155.000, Godeni-47.000, Moșoaia-35.000.

 Programul Național de Cadastru și Carte Funciarăare drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale Agenției Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară– peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional – aproximativ 313 de milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.

#întrebaţiprimarul